Fietsverkeer - kaart

Fietssnelweg F74 staat op bepaalde plaatsen te donkergroen ingekleurd. In Houthalen-Helchteren zijn er bepaalde onvolkomenheden: 1. Riooldeksels die behoorlijk (>10cm) boven het fietspad uitkomen 2. Oversteekplaats Guldensporenlaan: dit middeneiland is averechts aangelegd waardoor je achter je moet kijken om te kunnen oversteken 3. Strook tussen de Voorbroekstraat en de Grote Baan (N715) is niet meer dan een onverhard wandelpaadje waarop de toegang ook nog versperd wordt. Je dient om te rijden via de Kievitwijk. Dit staat bijgevolg onterecht donkergroen ingekleurd op de kaart. 4. Oversteekplaats F74 met de Grote Baan (N715) is onbestaande. Een van de drukste steenwegen van Limburg dien je op goed geluk te kruisen.

1. Fietspad heraanleggen met fatsoenlijk ingewerkte riooldeksels. 2. Oversteekplaats Guldensporenlaan: het middeneiland moet in de andere richting gelegd worden, het uitkomen van het fietspad telkens wat verleggen zodat het terug uitkomt. 3. Een fietspad aanleggen die naam waardig 4. Ongelijk laten kruisen. Ondertunnelen of een brug erover. Er is in elk geval voldoende ruimte om dit te doen.
Reacties
 • Jorgen K

  ongeveer 2 maanden geleden

  Ik heb het al in het verleden gemeld met het volgende als antwoord: "Er is een dossier in opmaak betreffende het hele fietsroutenetwerk in onze gemeente, uitvoering is voorzien voor 2021. In afwachting van dit subsidiedossier, herstelt de gemeente wat nodig is." Op de vraag om het tot die tijd toch in orde te brengen krijg ik echter geen antwoord.

  • Kristof S

   ongeveer 2 maanden geleden

   Bedankt om de melding te willen maken, beste Jorgen! Ik heb het zelf tot hiertoe nagelaten ook al ben ik er al eens stevig overgevlogen in het duister. Ik passeer er maar af en toe. Het helpt uiteraard ook weinig als je op meldingen geen reactie krijgt. Desalniettemin ga ik proberen actiever te melden.