Hoe stimuleren we Damiano om zich duurzaam te verplaatsen?

Aangezien het afleggen van een grote afstand met een koersfiets in dit geval geen grote hindernis is voor Damiano, is het aangewezen om de "fietsostrade" (en dus de bereikbaarheid) van de grote kernen met elkaar toegankelijker te maken. Dit kan door verbeterde infrastructuur, nieuwe/slimme/aangepaste verbindingen. Als de "kortste" en "snelste" route naast de auto aantrekkelijk genoeg wordt gemaakt dan is de overgang op langere afstanden al interessanter om te maken. Daarnaast is de bereikbaarheid van de scholen en de bakker in Lanaken ook belangrijk: zijn deze gelegen in het centrum? aan de rand van de stad? Waarom worden de kinderen niet met de fiets naar school gebracht? Waarom kan het brood niet te voet gehaald worden?

De wielerclub is in dit geval een goede tussenpersoon om informatie te verspreiden: via de eigen kanalen van de club of in opdracht van de Vlaamse overheid kan er een informatie campagne opgesteld worden. Vandaag de dag wordt er bij het fietsen gebruik gemaakt van technologie om de afstanden en routes uit te werken en te registreren. Een interactieve applicatie in de trend van Google Maps of Waze met daarop een routeplanner die enkel het (volledige) fietsnetwerk weergeeft (bovenlokaal, functioneel, recreatief, fietsostrades) zou daarbij al een grote troef zijn. De nauwkeurigheid van de applicatie is dan ook van groot belang. Daarnaast zou het ook interessant zijn als gemeente om meer te informeren over duurzame verplaatsingen. De korte/klein afstanden binnen de kern zouden bij voorkeur (veilig) te voet of met de fiets of met de step moeten kunnen plaats vinden. Ook daarnaast zijn de first- en lastmile mogelijkheden belangrijk. Als er een missing link is, of een drukke gevaarlijk gewestweg met conflictpunten, een slechte verlichting of dergelijke dan is het "makkelijker" om met de auto te gaan. Daarom zouden de verbindingen met nabij gelegen mobipunten of andere vervoer netwerken ook aanwezig moeten zijn om dit te overbruggen.
Gratis en veilige fietsenstalling (beveiligd en overdekt) aan de mobipunten of aan zijn werk. Een gratis herstelpunt op deze locaties, een financiƫle incentive zoals fietsvergoeding, een voordelig tarief op de openbaarvervoer abonnementen, betere voorwaarden wat betreft de verzekering van de auto bij weinig gebruik, ...
Zijn werk: als ze daar een interessant beleid hebben met incentives en voorzieningen op vlak van openbaar vervoer / fietsen dan kan dat een groot verschil maken (gratis fiets ter beschikking stellen, douches en vestiaires voor om te kleden, een tussenkomst in het openbaar vervoer abonnement of zelfs gratis... De wielerclub speelt ook een belangrijke rol in het bijdragen aan een duurzame "flow" niet alleen recreatief in het weekend maar ook functioneel door de week. Zij kunnen als tussenpersoon fungeren en de "spokesperson" worden op vlak van mobiliteit en toegankelijkheid.