Hoe stimuleren we Peter & Alexandra om zich duurzaam te verplaatsen?

Door zeer vroeg in het "aankoopproces" wegwijs te maken naar de leuke toeristische, duurzame en recreatieve aanvullende first- en lastmile mogelijkheden. Zo bieden de websites waar men vliegtickets kan aankopen ook de mogelijkheid aan om aanvullend een auto te huren in het kader van hun verblijf. Waarom geen tram of trein ticket, elektrische fietsen, steps of deelauto's maar dit kan wel worden voorzien in de vroege "informatie quest" naar de lokale verplaatsing toe om zo een modal shift en mental shift bevorderen. Als men weet dat Hasselt makkelijk te bereiken is met de (snel)tram, trein, bus, fiets en dat dit aan een voordelig tarief, via een gemakkelijke verbinding en met een "specialere" modi kan gebeuren, dan creëren we die goesting.

Zie bovenstaande. Tijdens het aankoopproces via de toeristische kanalen, via de website van de stad, via een applicatie of routeplanner zoals "slim naar Antwerpen"...
Het financiële voordeel weegt vaak het zwaarste. Alles wat gratis of met korting t.o.v. de reguliere aankoopprijs wordt aangeboden valt in de smaak bij jongeren. Zo zijn "combo's" ook vaak in trek: een applicatie die de snelste en slimste route uitwerkt waar geen auto (buiten deelauto's) aan bod komt en die dit dan ook koppelt aan de aankoopmogelijkheid voor de volledige route (en niet aparte routeplanner voor het deel van De Lijn, de NMBS, Über enzovoort) maakt het eenvoudiger naar gebruik en toegankelijkheid toe. De auto is nog steeds koning, als deze wordt afgezwakt door makkelijkere alternatieven (betere infrastructuur, communicatie, verbindingen, alternatieven) kan er pas een modal en mental shift verwacht worden.
De toeristische websites en de openbaarvervoer providers bijvoorbeeld.